Definitie direct marketing


Marketingul direct este un sistem interactiv de marketing care utilizeaza unul sau mai multe mijloace de publicitate pentru a obtine un raspuns masurabil sau realizarea unei tranzactii intr-un anumit loc.

• In primul rind, marketingul direct inseamna o comunicare interactiva si personalizata intre firma si cumparatorul vizat.
• In al doilea rind, acesta nu implica doar publicitatea prin posta, ci folosirea mai multor medii de comunicare combinate, cum ar fi internetul, tele-vanzarea, etc.
• In al treilea rind, se ofera posibilitatea unei masurari mai precise a rezultatelor, in comparatie cu mass-media (televiziunea, presa). Usurinta masuratorilor vine din faptul ca reactia este mai rapida decit cea determinata de publicitatea traditionala si poate fi urmarita pe anumiti clienti, care au fost expusi diferitelor forme de comunicare directa.
• Revenind la definitie, marketingul direct poate fi facut intr-o varietate de locuri: la punctele de desfacere, prin posta, la telefon sau printr-o vizita a unui agent de vanzare.

0 comentarii:

Ce tip de publicitate este mai eficienta ?