Un termen foarte plastic pentru un procedeu la fel de intrigant. Ad literam “furtuna de creiere”. A nu se citi “furtuna intr-un pahar cu apa”.
Pentru a ne pastra tot in sfera fenomenelor meteorologice, sa numim acest procedeu o dezlantuire de imaginatie, un potop de idei, un vartej de directii. Pentru ca, asa cum se intampla dupa orice furtuna, sa se clarifice orizonturile si directia sa fie pe deplin vizibila.
Concret, iata procedeul: creativii se intalnesc pentru a dezbate cerintele briefului. La intalnire este obligatoriu prezenta echipa de creatie responsabila de proiect si, de buna voie, alti membri ai departamentului de creatie. Usa este deschisa insa oricarei minti creative dispusa sa isi puna imaginatia sa lucreze pentru proiect.
Este faza in care se emit pareri, posibile directii, posibile implementari. Nu exsita limite (de altfel cu cat se emit pareri din ce in ce mai traznite si mai indraznete cu atat mai bine), singura restrictie – sa nu spui “nu”. Faza de critica a ideilor este ulterioara branstorming-ului.
Se noteaza orice idee, oricat de indrazneata sau obisnuita este, se noteaza practic orice iti vine in minte si are legatura cu subiectul. Ulterior, institutia critica va selecta directiile posibile, iar echipa de creatie va confirma conceptele potrivite.
De notat ca in brainstorming nu se epuizeaza toate ideile posibile despre un proiect. De cele mai multe ori te trezesti in miezul noptii cu un singur gand “am o idee geniala!” Bineinteles spatiile de inspiratie pot varia... Important este ca mintea sa lucreze chiar daca atentia ta se indreapta spre altceva. Astfel, ideea va tasni pur si simplu cand nu te astepti.
Brainstorming
Posted by : Admin on
Sunday, November 22, 2009
|
Categorie:
Creatia in publicitate,
Proces creatie
|
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comentarii:
Post a Comment